Vinterferie: Maldiverne

Friday Findings – 5 rejsefilm

Så er efteråret ved at være over os, så det er blevet tid til filmhygge med en kop te. Så hvad er mere oplagt end en Friday Findings med min top 5 over rejsefilm.

  1. Into the Wild (2007) Den autentiske historie om Chris McCandless, der forlader både familie og materialistiske goder, for at rejse rundt i USA. Han ender sin rejse i Alaskas vildnis. Plottet lyder måske ikke af meget, men tro mig, når jeg siger, at dette er en af de bedste film, der nogensinde er lavet. Den bygger på en sand historie og med Eddie Vedders musik, er denne film både rørende, smuk og tankevækkende.
  2. Midnight in Paris (2011) Er du vild med 1920’ernes Paris? Så vil denne romantiske komedie falde i din smag. Nutid og fortid blandes, da forfatteren Gil, der arbejder på sin debutroman, pludselig befinder sig i 1920’ernes Paris omgivet af tidens kunstnere, som Gertrude Stein og Ernest Hemingway.
  3. Wild (2014) Filmen, der medvirkede til, at alle unge pludselig skulle have vandrerstøvler på og ud på de kendte vandrerruter for at finde sig selv og meningen med livet. Vi følger Cheryl, der efter en skillsmisse og et lidt for hårdt liv, beslutter sig for at vandrer af Pacific Crest Trail. Filmen er barsk, men flot og Reese Witherspoon er fantastisk i hovedrollen.
  4. The Florida Project (2017) Dette er ikke en rejsefilm, men derimod en skildring af en anden og mere ukendt side af en destination, som mange forbinder med turisme. Florida er temaparker og turisme, men på et motel på vej mod Walt Disney World er hverdagen en helt anden. Vi følger 6-årige Moonee, der sammen med sin mor forsøger at overleve på social indkomst i en verden, hvor kun den stærkeste overlever.
  5. Pedal the World (2015) Felix Starck er kendt som den ene halvdel af Expedition Happiness, som du kan læse om her. Inden han rejste USA tynd i en bus, cyklede han ned igennem Europa, hvilket der er kommet denne dokumentar ud af. Den er et tydeligt bevis på, at tingene sjældent går som planlagt, men at det alligevel gælder om at få det bedste ud af det. Felix når på et år at tilbageligge 18.000km igennem 22 lande.

Hver fredag kommer jeg med en lille anbefaling til at kickstarte weekenden på. Det kan være alt lige fra rejsedestinationer, anderledes oplevelser, rejseblogs, bøger, tips på rejsen og meget mere. Friday Findings er ikke reklamer eller sponsoreret indhold, men udelukkende mine personlige anbefalinger. Rigtig god weekend

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie: Maldiverne