Friday Findings - Into the wild

Vinterferie: Maldiverne

Jeg fik virkelig god respons på min indlæg om Lanzarote (tak for det :-)) så jeg vil straks sende endnu en anbefaling afsted til en mulig vinterdestination. Denne gang et noget mere eksotisk og desværre også væsentligt dyre sted.

Maldiverne… Jeg ved godt, hvad du tænker; Ø-paradiset i Det Indiske Ocean, fyldt med luksusresort, som ingen mennesker med en almindelig indkomst har råd til at besøge… Ja, men inden du lukker siden ned, vil jeg gerne fortælle dig om en anden side af det tropiske paradis.

Da jeg ankom til lufthavnen ved hovedøen Male en sen aften i begyndelsen af februar, havde jeg ikke den fjerneste ide om, hvad jeg kunne forvente af Maldiverne. Jeg blev kørt ud til et lille hotel, hvor jeg skulle overnatte inden jeg dagen efter skulle tilbage til lufthavnen og hente min gruppe. Jeg var på Maldiverne som rejseleder, hvilket ikke kommer til at fylde, da jeg hellere vil fortælle dig om den fantastiske ø, vi boede på. Hvis du vil læse mere om mit arbejde på Maldiverne, kan du kikke her.

Næste morgen skulle vi fra lufthavnen og ud til Rasdhoo-atollen, som skulle være vores hjem de næste 15 dage. Rasdhoo er ikke den typiske ø-gruppe på Maldiverne. Atollen ligger ca. 60 km fra lufthavnen. Hovedøen Rasdhoo er beboet af lokale og dermed ikke en resort-ø. Altså en ø, der er omdannet til et luksusresort. Der er turisme på øen. Det betyder, at der er flere guesthouses med et lille antal værelser med det allermest nødvendige. Ofte kommer turisterne for at dykke, dyrke vandsport eller ligge på stranden. Vores tur til Rasdhoo foregik med speedbåd og på den times tid sejlturen tog, kom vi længere og længere væk fra hovedøens betonbygninger og blev mødt af blåt vand og den ene palmeø efter den anden. Vi sejlede direkte ind i en bounty-reklame.

Rasdhoo minder meget om en lille hippieø med sine små forretninger med farvestrålende tøj, hvor man høfligt stiller sine sko udenfor inden man går ind, hvis man da ikke for længst har stillet skoene på hotelværelset. Der er ingen asfaltering, kun sand i gaderne, så sko er en unødvendighed. Der findes et par små cafeer og restauranter. Det er ikke nødvendigt med et stort udvalg, når øen ikke er større end at den kan gås rundt på en halv time. De lokale har deres moske, men derudover hænger de ud, de samme steder som turisterne. Udover moskeen rummer øen også et hospital, apotek, skoler og et fængsel. Det er ret imponerende, at så lille en ø, har så mange faciliteter. Da det er en lokal ø, så forventes det, at man følger de lokale skikke, så badetøj, tank tops og små shorts hører til på stranden og alkohol er bandlyst. Faktisk er det slet ikke lovligt at medbringe alkohol, når du lander i lufthavnen, da det kun er de store hoteller, der må udskænke alkohol. En alkohollicens er ufattelig dyr, så det er kun de store hotelkæder, der har råd til den. Vi fik heldigvis muligheden for at besøge en af de nok så berømte øer, hvor overdådig mad, lækre drinks, DJ og kæmpe swimming pool satte dagsorden. Jeg må dog indrømme, at jeg i sidste ende foretrækker det autentiske Rasdhoo.

Omkring hovedøen ligger et par ubeboet øer, hvorfra man kan dykke og snorkle. Vi var også på et par sejlture omkring Rasdhoo, hvor vi fik selskab af delfiner, der sprang omkring båden imens solen gik ned. Hver eneste aften blev vi belønnet med den smukkeste solnedgang. Jeg kunne skrive hele bøger om, hvor smukt der er på Rasdhoo, men det skal opleves før det kan forståes.

Hvor dyrt er det så, at komme til Maldiverne? Det er muligt at flyve med f.eks Emirates via Dubai for ca. 6000 kr. En overnatning på Rasdhoo koster under 500kr pr. nat inkl. morgenmad, så det behøver ikke at vælte budgettet, hvis du vil holde vinterferie i paradis.

Hvilke tanker gør du dig, når du tænker på rejsedestinationer som Maldiverne?

Disclaimer: Alt i forbindelse med mit besøg på Maldiverne blev betalt af min tidligere arbejdsgiver, Dansk Studie Center og turen var en del af mit arbejde for firmaet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - Into the wild