Hvornår skal man bestille flybilletter?

Turist i eget land: Odense

Sidste weekend var jeg på besøg hos en veninde, der bor lidt udenfor Odense. Jeg har ikke været i Odense siden jeg var ti, så vi besluttede os for at sætte en dag af til at opleve byen som vaskeægte turister. Vi startede på turistkontoret, hvor vi købte et Oplevelsepas til 169kr. Det giver adgang til alle museer i byen og er en fin investering, hvis man indenfor 24 timer har tænkt sig at besøge mere end et til to museer.

Vores første museum var H.C. Andersens hus. Odense lever meget højt på den danske forfatter og har integreret hele den gamle bydel i historien om H.C. Andersen, hvilket fungerer forbavsende godt. Der er et større museum, hvor manden sættes ind i sin samtids kontekst, så vi som besøgende både får forfatterens livshistorie, men samtidig får en forståelse af den tid, han levede i. Omkring museet ligger den gamle bydel, hvor der blandt nutidsbutikker og boliger ligger små huse, der er indrettet som små museer. Der er selvfølgelig både H.C. Andersens fødehus og barndomshjems, men derudover kan man også se fattiggården, tugthuset, den gamle vaskeplads, torvet og eksempler på små almindelige boliger. Det er en helt særlig oplevelse, at bevæge sig rundt imellem det nye og det gamle.

Vi gik selvfølgelig ind og så H.C. Andersens barndomshjem, som er et lille museum, der fungerer rigtig godt, når man har været ovre på det store museum først. Forfatteren var jo skomagersøn, så det bar huset selvfølgelig præg af.
Jeg vil ikke gå i detaljer med alle dagens oplevelser, men blot fremhæve nogle af de bedste. Udover H.C. Andersens hus, så var besøget på Tidens Samling også et højdepunkt. Tidens Samling er en privat samling, der repræsenterer danskernes dagligdag i det 20 århundrede. Samlingerne er inddelt i tidstypiske stuer, der hvert repræsenterer et årti. Man må røre ved alt, åbne skuffer og skabe, tage ting op og kigge på dem, sidde i møblerne osv. Det bedste var deres kostumeafdeling, hvor vi gik amok i parykker og kjoler. Det var simpelthen så sjovt. Jeg kan forestille mig, at det også er et hit hos børn. Nostalgien fik frit løb!

Vi sluttede af på Brandts 13 som er et museum for samtidskunst. Samtidskunst har aldrig sagt mig noget, men jeg vil dog alligevel fremhæve udstillingen Mere Phantoms som har en udstilling af papirklip (meget apropos H. C. Andersen) af forskellige storbyer. Som gæst fik man en lommelygte og kunne dermed gå rundt i rummet og kaste skygger på væggene af de fine udklip. Det var da meget sjovt (men ikke så sjovt som udklædningen!)

Det var simpelthen så hyggeligt at gå rundt og opleve Odense med turisternes øjne. Man glemmer ofte alt den sightseeing, der findes i ens nærområde, når man som jeg konstant søger udenfor landets grænser, men af og til så ligger oplevelserne altså lige for næsen af en.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår skal man bestille flybilletter?