Jeg fik en pakke...

Ron Wesley har gjort det og nu har jeg også!

12202239_10153389813748702_1662022084_n

For et par uger siden, havde vi besøg af to piger fra noget, der hedder Submarine Safaris. De præsenterede en udflugt med ubåd. Jeg har jo arbejdet i Egypten og jo tak, der havde vi også en udflugt med ubåd. Ubåden kom dog aldrig under vandet, men lå bare i havoverfladen. En fin tur, men ikke en uforglemmelig oplevelse! Så jeg havde ikke de store forventninger til de to pigers præsentation. Det var dog kun til de sagde, at denne ubåd dykker ned, ikke bare under havoverfladen, men ned på 30 meters dybde… 30 meter, så langt har jeg aldrig været under havet!

Så der var jeg solgt. Det ville jeg virkelig gerne prøve! I dag var så dagen, hvor det passede ind i mit skema at tage på ubådsudflugt. Jeg blev hentet på hotellet og kørt til Puerto Calero, hvor ubåden ligger. Puerto Calero er den flotteste marina på Lanzarote, så den er næsten et besøg værd i sig selv.

Først skulle vi se en sikkerhedsvideo, der meget detaljeret fortalte, hvad vi skulle gøre, hvis noget gik galt. Der sad jeg og blev en lille bitte smule nervøs. Som dykkeruddannet ved jeg jo godt, hvor farligt det kan blive under vandet og jeg havde ikke særlig meget lyst til at lave en opstigning fra 30 meter uden safety stop, eller iltflaske for den sags skyld! På væggen hang der et billede af Rupert Grint (Ron Wesley fra Harry Potter-filmene) Han har åbenbart også været nede med ubåden og han overlevede jo, så det ville jeg nok også gøre.

Derefter gik vi ombord på ubåden og inden jeg fik set mig om, var vi på vej ud af havnen. Det var helt utroligt så let båden gled gennem vandet, man mærkede dårligt nok, at den bevægede sig. Når en ubåd skal synke, fyldes store vandtanke i båden med vand. Det fortalte vores norske og finske guider. Pludselig var vi under vand og på vej mod vores første dybde på 20-25 meter. Fordi trykket var det samme i båden, mærkede man overhovedet ikke, at man sank og jeg glemte helt, at panikke over alt det vand, der befandt sig over hovedet på mig.

12204697_10153389823678702_94142839_n

På turen igennem vandet kom vi forbi tre skibsvrag inden vi nåede vores maximumdybde på 32 meter. Det er godt nok dybt, men havde det ikke været fordi den lille tv skærm fortalte det, havde havde jeg aldrig gættet, at vi var så langt under havets overflade. Det kunne stadigvæk ikke mærkes. Efter at have ramt max-dybden, vendte båden om og steg lidt igen. På 25 meter blev vi mødt af to dykkere, der vinkede ind igennem ruderne og fodrede fiskene.

12202286_10153389817423702_1313971632_n

12204506_10153389815723702_1306614996_n

Derefter gik turen tilbage mod overfladen. Vi ventede lidt på at få OK fra safetybåden, der lå i havoverfladen, men pludselig blev vandtankene fyldt og vi brød op igennem havoverfladen af tonerne til Yellow Submarine.

Det var en virkelig god og velorganiseret tur. Ubåden er så stor, at man kan stå op i den og man mærker næsten ikke, at den bevæger sig, så har man lidt panik for vand og lukkede rum, så vil jeg faktisk anbefale, at man overvinder sin skræk og giver turen en chance. Dykket varer ca. 45 min og så kan man krydse vaskeægte ubåd af sin bucket list!

Ron Wesley har gjort det og nu har jeg også!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg fik en pakke...