Noget om søsyge...

Pinsetur på vandet

Fredag aften mødtes vi i sejlklubben med fuld oppakning, soveposer og masser af varmt tøj. Vi blev fordelt på klubbens både, der skulle med. Jeg kom på en 29 fod Albin Ballad, som klubben for nyligt har overtaget. Det viste sig at være en god placering, for sådan en båd er godt indrettet med masser af plads og gode sovepladser. Besætningen bestod af Skipper og tre gaster. To af os var nye sejlere, men det var ikke noget problem. Skipper var tålmodig og lærte gerne fra sig.

Kort efter midnat var vi klar til afsejling med kursen mod Hven. Vi havde en god vind bagfra, hvilket gav fart, men også gav nogle irriterende bevægelser i båden, som medførte lidt søsyge. Jeg lærte allerede på denne sejlads noget meget vigtigt: Man må aldrig bare sidde stille, blive kold og derved blive låst fast i tankerne om kulde, træthed og søsyge. Det er dog svært, at tvinge sig selv op, når man bare allerhelst vil ligge i en varm seng, der ikke gynger.

Efter et par timer blev det min tur til at tage roret og det hjalp på situationen, især fordi vi skulle krydse sejlrenden og det krævede lidt koncentration. Vi mødte et stort tankskib, som jeg måtte vige for. Det var ret interessant og en smule nervepirrende at ligge helt tæt på sådan en kæmpe, der tordner igennem vandet.

Indsejlingen til Hven bød på drama. Vi ramte bunden, fordi vi i mørket ikke kunne finde indsejlingsbøjerne. En af vores gaffelriggere, der sejlede uden motor, måtte vi ud og hente ved en stenmole. Strømmen var for kraftig til at de kunne komme ind på egen hånd. Det var en lang og hård natsejlads. Klokken var 5:30 da jeg lagde mig i køjen.

Næste dag nød vi solen på Hven. Jeg havde planer om at gå på opdagelse på øen, men endte med at sidde på dækket i hyggeligt selskab.

Søndag morgen krydsede vi Øresund med kurs mod Humlebæk. Det var en grå og regnfuld sejlads på kedelig-vind, som en gast kaldte det. Altså en ikke-eksisterende vind, der gjorde at vi lå helt stille. Humlebæk Havn var heller ikke særlig spændende. Jeg havde forventet lidt mere liv i en havn, der ligger klods op af Louisiana, men det er en havn uden så meget som en isbod. Skipper og jeg havde planer om at besøge Louisiana, men en kø langt ned ad gaden ændrede vores planer.

Efter aftensmaden klarede det op, hvilket betød at turens sidste sejlads, endnu en natsejlads hjem blev i måneskin under stjernehimmel. Dette var turens bedste sejlads. Efter en times tid med meget lidt vind, tog vinden pludselig til og så fløj vi afsted. Selvom der var god fart i båden, så lå vi behageligt i vandet. Så behageligt, at jeg faktisk kunne gå ned og tage en lille lur undervejs. Se det er rigtig sejlads 🙂

Mit hjem de næste tre dage

img_9408

Det fremgår måske ikke så tydeligt, men det er en båd med god plads

img_9409

Man skal huske at planlægge sin tur

img_9411

Udsigten fra køjen

img_9413

Hygge på dækket

img_9419

img_9420

Solnedgang fra Hven

img_9426

Turen fra Hven til Humlebæk på kedelig-vind

img_9429

img_9431

Humlebæk Havn

img_9433

img_9438

img_9439

Kø til Louisiana

img_9436

img_9434

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om søsyge...