Begyndelsen på 2 måneders rundrejse

Oplæring på Sri Lanka

2016-02-27 12.04.45-1

Efter at have opholdt mig i en flyver i hvad der føltes som dage, ankom jeg endelig til Sri Lanka. Faktisk var både flyvetur og stop over i Dubai meget smertefrit, men jeg føler lidt, at jeg den sidste uge har boet i en flyvemaskine, da turen jo først gik fra Mexico.

Jeg fløj med Emirates kæmpe store maskine fra København, der gled igennem luften som en let fugl. I Dubai fik jeg tiden til at gå med dadelshopping. Dubai Lufthavn er jo virkelig flot, men det er vel hvad man kan forvente sig af noget, der er bygget i Dubai. Det er faktisk lidt sjovt at tænke på, at selvom jeg har boet i Emiraterne, så har jeg aldrig sat mine fødder i Dubai Lufthavn, da jeg fløj til og fra en mindre lufthavn i et andet Emirat.

IMG_7100

Men nok om mellemlandingen. Da jeg endelig ankom til Sri Lanka var jeg træt, meget træt! Heldigvis stod der en lille mand med et skilt og ventede på mig. Jeg fik hævet penge og købt et simkort inden vi satte kursen mod studiecentret i Hikkaduwa. En køretur på blot 2,5 time. Jeg havde håbet på, at jeg kunne tage en lur, men min chauffør virkede mindst lige så træt som mig, så jeg besluttede mig for, at holde ham vågen, så der var en chance for, at jeg kom helskinnet til Hikkaduwa.

Efter ankomsten blev jeg modtaget af min kollega, der lige nu har en gruppe på samme hotel, hvor jeg skulle bo. Det var så befriende, at blive modtaget med åbne arme af en, der bare havde styr på det hele. Især når man selv er totalt smadret. Vi spiste frokost, lå i poolen og gik ud og spiste med hendes gruppe. Undervejs stillede jeg en million spørgsmål om turen, gruppen og hvordan hun takler de forskellige situationer. Jeg er jo rejst ud med følelsen af, at være blive kastet ud i det her projekt, så det var befriende at vide, at andre havde det på samme måde, da de startede.

Næste morgen stod vi op og gik langs stranden til et sted, hvor man efter sigende kan snorkle med skildpadder, dog var der alt for meget strøm til, at det kunne lade sig gøre. Men det gjorde ingenting, for to kæmpe store skildpadder lå i vandkanten og ventede på, at vi købte lidt tang, som vi kunne fodre dem med. Der stod en mand og solgte tang til samme formål og så var det ellers bare at gå ud i vandet og vente på at skildpadderne fik øje på os. Derefter gled de langsomt med strømmen mod os og stak hovederne op, så vi kunne give dem tang. Det var en helt fantastisk oplevelse at stå side om side med dette kæmpe dyr. Man skulle være meget opmærksom, for sådan en skildpadde tager ikke hensyn til et par menneskeben, så af og til blev man skubbet om kuld, hvis man ikke nåede at flytte sig. Det var helt fantastisk, men desværre ikke noget, jeg har billeder af. Jeg regner med at tage min egen gruppe med derned, når vi kommer til Hikkaduwa og så må kameraet med.

Senere på dagen tog jeg over og mødte endnu en kollega, der bor med en gruppe på det hotel, hvor jeg også skal bo. Det var et slidt, men fint hotel, med gode aktivitetsmuligheder. Vi snakkede lidt om turen og jeg stillede igen lidt spørgsmål. Jeg kunne allerede der mærke, at min spørgsmålsbunke var blevet mindre.

Dagen efter, hvilket bliver i går, havde min kollegas gruppe arrangeret en lille udflugt til et flodsystem, hvor der lå en masse små øer. Det var en fin lille tur, hvor vi blandt andet var i fiskespa. De var dog noget aggressive, de fisk, så jeg fik efterfølgende næsten små sår på fødderne, men det var sjovt og vi hylede alle sammen fordi det kildede så meget. Efterfølgende tog jeg ud og spiste med min kollega. Vi skulle have været på en skandinavisk burgersted, men da de havde lukket, kørte vores tuk tuk-mand os til en strandrestaurant, hvor han påstod, at de havde virkelig god mad til lave priser. Vi tænkte straks, at der nok var noget kommission blandet ind i den anbefaling. Alligevel fik jeg den lækkeste karryret med grønsager og ris samt juice til under 50 kr, serveret i strandkanten. Mætte og tilfredse gik vi hjem langs med stranden.

12790105_10153605613363702_284954277_o

12804167_10153605613483702_625277944_n

I dag slutter min lille oplæring på Sri Lanka, som mest har bestået af afslapning og mig, der stillede spørgsmål. Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage til Hikkaduwa. Her er virkelig skønt. Desværre er der halvanden måned til, vi når hertil på min tur. I eftermiddag går turen til Maldiverne, hvor jeg har en enkel overnatning inden min gruppe ankommer i morgen tidlig. De rejser også i dag og er sikkert totalt smadret, når de ankommer i morgen.

Er jeg klar???? Jeg tror det. Jeg går ihvertfald med følelsen af, at jeg gerne vil i gang nu. Når jeg alligevel ikke kan nå ud og se de forskellige steder inden gruppen kommer, så kan jeg ikke nå at forberede mig på dette. Mange af de problemstillinger, som jeg kommer til at stå med, kan jeg alligevel ikke forberede mig på, så nu er det vist bare, at springe ud i det. Næste gang jeg skriver, vil jeg for alvor være rejseleder med alt hvad det indebærer.

Over and Out!

IMG_7114

2 kommentarer

 • Hvor lyder det bare fantastisk spændende! Vi overvejer at holde lidt ferie på Maldiverne på et tidspunkt, nu hvor vi er væsentligt tættere på og kan komme til Male med Airasia. Men hvilken ø skal man lige vælge? 😉

  Vi ser frem til at følge med i dine eventyr 😀

  Hilsen Malene & Nicolaj
  http://www.justbrowsing.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her er virkelig skønt. Det er et rent paradissamfund! Vi er på Rasdhoo Island som er en god blanding af turisme og lokale.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Begyndelsen på 2 måneders rundrejse