Friday Findings - Svenske julemarkeder

Jul i Disneyland Californien

Det er ingen hemmelighed, at jeg er meget begejstret for Disney og især Disney temaparker, så nu hvor julen banker på døren, vil jeg dele en oplevelse med jer, som i høj grad fik mig i julestemning.

Jeg har flere gange besøgt Disneyland Paris ved juletid, for det er det bedste tidspunkt, at tage til Disneyland. Når parken er pyntet op til jul og julemusikken spiller i højtalerne. Tilbage i 2013 besøgte jeg så Disneyland i Californien ved juletid, hvilket var en ganske særlig oplevelse.

Lidt historisk baggrund om Disneyland i Californien. Resortet består i dag af to temaparker, Disneyland og Disney California Adventure. Disneyland åbnede i 1955 og er den eneste Disneypark i verden, som Walt Disney selv har været i. Det er Disneys første temapark og den, der har banet vejen for de seks andre Disney resorts, der i dag findes rundt omkring i verden. Disneyland i Californien er ikke særlig stort, men rummer stadigvæk en del af de originale forlystelser, som Walt Disney var med til at udvikle. Det betyder også, at for mange inkarnerede Disneyfans, er den californiske park forbundet med en særlig nostalgi. Tænk at Walt Disney selv har gået her!

Fun fact: Har du set filmen “Saving Mr. Banks”? Scenen hvor Walt Disney (Tom Hanks) viser P.L. Travers (Emma Thomson) rundt i Disneyland, er rent faktisk optaget i Disneyland i Californien tidligt om morgen inden parken åbnede for gæster. Der blev lagt et stort arbejde i at få parken til at se ud, som den gjorde i 1961, hvor filmen finder sted, for selvom parken i grove træk ligner sig selv, så er der lavet en del ændringer.

Nå, tilbage til julen! Da jeg besøgte Disneyland, var parken pyntet op til den helt store guldmedalje. Detaljerne i decorationerne, karakternes og de optrædendes kostumer, de særlige julesnacks og julemusikken, der bragede ud over parken, kan få selv den største julehader i julestemning. Det kan ikke beskrives, det skal ses; så her kommer et bredt udvalg af billeder. Hvis du ikke allerede er i julestemning, så håber jeg, at du kommer det nu.

Globetrotter På Dybt Vand er i november med i en konkurrence om at blive månedens plusblogger, læs mere om konkurrencen her. #Bloggersdelightplus 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - Svenske julemarkeder