Friday Findings - De glemte kæmper

Gratis oplevelser i London

En af mine favorithovedstader i Eurpoa er London. Denne by er det tætteste du kommer på min ultimative yndlingsstorby, New York. Men London er dyr at besøge, så her kommer mine bud på oplevelser i London, der er gratis…. Eller næsten gratis…

Gratis museer. Alle offentlige museer i London er gratis, hvilket betyder, at der allerede her findes over tyve forskellige oplevelser, der ikke koster en krone. Uanset om du er til historiske, videnskabelige eller kunstmuseer, så er der noget for enhver smag. Her findes en liste over de gratis musser.

Gåture gennem byen. London er en seværdighed i sig selv. Hver bydel har sin egen stemning og skiller sig ud fra de andre. Jeg kan især anbefale East London, der er kendt for sit særpræget street art. Visit London har en gratis app, hvori du kan sammensætte din egen gåtur.

Westminster Abbey. Langt de fleste kirker i London har gratis adgang, men kirken som vi alle sammen gerne vil besøge, Westminster Abbey koster penge. Det er der dog en måde at komme udenom, nemlig hvis du deltager i en gudstjeneste. Der er gratis entré til dagens gudstjenester og det løfter samtidig oplevelsen af kirken. Se en tidsplan over gudstjenester her.

Free walking tours. Hvad med at opleve London til fods sammen med andre nysgerrige turister og en guide?! Det kan i de fleste storbyer gøres gratis, eller næsten gratis, for betalingen for turen er drikkepenge til guiden. Og her hjælper det ikke noget, at snige sig væk, når turen er færdig for ofte er guidernes betaling netop disse drikkepenge og intet andet, så betaling skal de have. Til gengæld får du også en energisk og veloplagt guide, for vedkommende har kun et par timer til at overbevis dig om, at han eller hun fortjener en skilling. Der findes et kæmpe udvalg af firmaer, der tilbyder free walking tours i London. Et af dem er Free Tours by Foot, som ud over daglige gåture også tilbyder tematiserede ture, som pub crawl og food tours (disse koster ekstra)

Platform 9 3/4. Der er ingen tvivl om, at historien om Harry Potter er en pengemaskine for London. Det ved alle, der har kigget på teaterbilletter til The Cursed Child eller som har været forbi Harry Potter-studierne i Leavesden, lidt udenfor London. Men der er faktisk en ret fed attraktion i London, som er helt gratis. På Pancreas Station/King’s Cross Station finder du Platform 9 3/4, hvor du kan tage billeder på vej ind igennem væggen med dine troldmandskufferter. Du kan låne lidt rekvisitter, så du samtidig kan repræsentere dit Hogwarts-hus. Ved siden af fotospottet findes en fin lille souvenirbutik, der sælger merchandise specifikt til Platform 9 3/4. Så jeg kan ikke love at turen hertil bliver helt gratis.

Hvad er dit bud på gratis oplevelser i London?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - De glemte kæmper