Kapsejlads: Bäckviken Handicap

Et glimt af Bornholm

I et impulsivt øjeblik besluttede min mor og jeg os for at hoppe på en bus i København og tage til Bornholm på en forlænget weekend. Det var kærlighed ved første blik, så jeg har derfor lavet en lille liste med mine bedste opdagelser på solskinsøen.

  1. Hop på bussen i København, hvor færgen indgår i billetten og lej en bil, der står klar i Rønne, når du kommer frem. Alternativt kan du køre derover i egen bil eller helt droppe bilen og leje cykler i stedet for. Bornholm er skabt til sightseeing, så du finder kiosker og toiletter ved alle turistattraktioner.
  2. I forhold til overnatning kan jeg på det varmeste anbefale Sandbogaard i Sandvig. Et lille familiedrevet sted midt i idylliske og rolig omgivelser med udsigt over vandet og den lækreste hjemmelavet morgenmad.
  3. Du har ikke været på Bornholm, hvis du ikke har fået en røget sild. Her kommer lige en historie fra det virkelige liv: Vi besluttede os for at tage en rundvisning på Hasle Røgeri. Det var vist lidt tilfældigt, at det blev der, for røgerier er der masser af, men det viste sig at være det helt rigtige røgeri. Manden, der viste os rundt, er vokset op i en røgerifamilie, der i generationer har røget sild på den gammeldags måde. Nu er familiens røgeri lukket og han arbejder derfor på det eneste røgeri på Bornholm, der stadigvæk ryger på den gammeldags måde. Noget med manuelt at trække stængerne med sild frem og tilbage. Så Hasle røgeri er altså det eneste sted på Bornholm, hvor man har bevaret traditionen, så det er jo i sig selv grund nok til at vælge en rundvisning lige netop her. At vores guide så levede kunne fortælle om sit arbejde og sit liv i en røgerifamilie, gjorde oplevelsen helt unik. Og så var der smagsprøver!
  4. Der findes utallige vandrerruter på Bornholm. De klassiske ved Paradisbakkerne er selvfølgelig altid et hit, men prøv at downloade app’en Vandreture og søg på Bornholm. Der kommer nogle spændende ruter frem, som viser endnu smukkere sider af Bornholm.
  5. Skinner solen (Og det gør den jo altid på Bornholm) så tag en tur til Dueodde Strand. Det er virkelig ikke for sjov at den kaldes Danmarks flotteste sandstrand!
  6. Prøv de lokale specialiteter. Bornholm er kendt for deres is, deres bolcher, deres karameller, deres øl… Ja, der er ikke det, som Bornholm ikke har deres egen udgave af. De lokale specialiteter fås over hele øen og kvaliteten er i top, så det er værd at give dem et forsøg.
  7. Er du til god musik, så spiller nogle af Danmarks største kunstnere på Gæstgiveren. Vi var heldige at fange en Lukas Graham-koncert.

Der er tusinde andre ting at foretage sig på Bornholm uanset om du er til kunst, kultur, natur eller mad, så det er bare om at komme afsted.

img_9769

img_9768

img_9777

img_9837

img_9780

img_9834

img_9789

img_9866

img_9864

img_9861

img_9859

img_9876

img_9871

img_9878

img_9879

img_9881

img_9882

img_9779

img_9852

img_9844

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kapsejlads: Bäckviken Handicap