Friday Findings - 5 rejsefilm

Efterårsferie: Krydstogt på Nilen

Efterårsferien nærmer sig og i den forbindelse har jeg modtaget en del mails med last minute-tilbud på forskellige rejsemål, som egner sig godt til en efterårsferie. Et af dem er Egypten, som lige nu har skønne temperaturer på 30-33 grader. Selvom mange, desværre med god grund, forbinder Egypten med terror og borgerkrig, så vil jeg alligevel slå et slag for at besøge pyramidernes land. Egypten er nemlig meget mere end krig og terror. Selvom dele af landet ser anerledes ud end det gjorde for blot 10 år siden, så er det stadigvæk muligt at besøge landet uden at skulle se sig over skulderen. Egypten er stadigvæk en populær charterdestination, men der hvor jeg vil anbefale dig at tage hen, er et sted, hvor du får et indblik i landets unikke og fascinerende historie. Der, hvor du møder det autentiske Egypten, langt væk fra de store hvidkalkede hotelfacader. Det Egypten, som mange forestiller sig, når de snakker om landet, der engang var en stormagt. Landet, hvor bønderne stadigvæk bærer deres høst på en vogn trukket af æsler og hvor hele familien hjælper til i marken langt floden. Det Egypten, du oplever, hvis du trækker en uge ud af kalenderen og stiger ombord på et Nilkrydstogt.

Du starter turen i Luxor og sejler sydpå til Aswan. Undervejs gøres der stop ved nogle af Egyptens mange oldtidsværker, der kæder landets lange historie sammen. Du kan blandt andet besøge Kongernes Dal, hvor Howard Carter i 1922 fandt barnekongen Tutankhamons urørte grav, hvilket er den første kongegrav, der er fundet intakt. Det er også muligt at komme til Ramses IIs berømte tempel, Abu Simpel, der på grund af Aswandæmningen, blev flyttet i 1960’erne til sin nuværende lokation for at undgå, at det smukke tempel blev oversvømmet. Netop Aswandæmningen er et bevis på, at Egypten også i nyere tid har formået at bygge store imponerende bygningsværker. Udover flotte historiske templer, byder en sejltur på Nilen på fred og ro med udsigt til et landskab, der ændrer sig fra ørkensand til frodige marker. Det er tydeligt, at Nilen stadigvæk er kilden til vand for de lokale bønder.

Der findes flere rejsebureauer i Danmark, der tilbyder en uges sejlads på Nilen med dansk guide, hvilket giver en god mulighed for at komme dybt ned i historien og få knyttet den til de mange steder, der besøges undervejs. Båden, som er dit hjem på turen, er stor og komfortabel. Ofte er alle måltider inkluderet, så du skal ikke andet end at slappe af og nyde turen. Det er en luksuriøs ferieform, der både sørger for afslapning og masser af kulturelle oplevelser. Og det bedste ved det hele er, at det ikke koster en bondegård. En uge på Nilen med fly fra København koster lige nu imellem 4000 og 5000 kr.

Jeg beklager billedkvaliteten. Billederne er taget med et godt gammeldags kamera tilbage i 2010.

Disclaimer: Jeg har arbejdet som rejseleder på Nilen for Atlantis Rejser. Dog kan jeg ærligt sige, at Nilen er den smukkeste og mest spændende arbejdsplads, jeg nogensinde har haft.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - 5 rejsefilm