Ron Wesley har gjort det og nu har jeg også!

De bedste tips kommer fra gæsterne…

Guidelektion nr. 1: Lyt til dine gæster!

Du har lejet en bil ud til et par gæster, som vil rundt på destinationen på egen hånd. Dagen efter møder du dem i receptionen og spørger høfligt, om de havde en god dag. De begynder at fortælle vidt og bredt om deres oplevelser, hvilket godt kan føre til en langtrukken og måske lidt kedelig enetale om den destination, du allerede kender. Men her står du faktisk overfor de allerbedste guldkorn. Dem, som fremtidige gæster vil sætte kæmpe pris på.

Mange gæster vil gerne dele deres oplevelser og de gør sig de erfaringer, man som guide gerne vil gøre, men ofte ikke har tid til. Især hvis man lige er ankommet til destinationen, så har man ofte ikke været ude på egen hånd og kan derfor heller ikke dele ud af sine professionelle erfaringer. Her lader man gæsterne gøre arbejdet og så slår man lyttebøfferne ud, når gæsten rapporterer tilbage.

Jeg har blandt andet fundet ud af, at besøger man Timanfaya Nationalpark med bil, så skal man holde sig langt væk om morgenen, hvor man nemt kommer til at sidde i kø i en time. I stedet skal man besøge parken om eftermiddagen, hvor parken næsten er tom. Det ville jeg aldrig have fundet ud af på egen hånd, da jeg kun har besøgt Timanfaya på vores udflugter, hvor vi kører i bus. Det er sådan nogle små og umiddelbart ligegyldige tips, der gør en til en god guide. 🙂

12242130_10153396348393702_1942670556_n

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ron Wesley har gjort det og nu har jeg også!