Friday Findings - MicMic

Cupcakes i New York

I kølvandet på Trish Regans knap så faktuelle beskrivelse af Danmark, kom jeg på dette oplæg. Noget, der sprang mig i øjnene i hendes beskrivelse, var de mange cup cake-shops, som vi dovne danskere åbenbart har åbnet. Jeg bor i København og det er ihvert tilfælde ikke i hovedstaden, at disse shops er åbnet. Alle ved, at skal du have en god cup cake i København, så skal du bage den selv. Men hopper du over Atlanten til The Big Apple, så finder du de skønnste cup cake bakeries. Her kommer t0 kendte cup cake bakeries i New York, som du SKAL besøge næste gang, du kommer på de kanter.

Magnolia Bakery er bageriet over dem alle. Siden 1996 har de solgt lækre cup cakes til New Yorkerne og selvom de i dag også bager meget andet, så er det deres cup cakes, de er kendt for. De har butikker flere steder i New York (og i resten af verden) men særligt én af butikkerne tiltrækker en helt speciel fanskare. Butikken på Bleecker Street blev verdensberømt, efter at ingen ringere end Carrie Bradshaw og Miranda Hobbes sad ude foran og spiste cup cakes i et ikonisk afsnit af Sex and the City. Onde tunger mener, at bageriet kun er kendt for deres medvirken i Sex and the City og bestemt ikke for kvaliteten af deres cup cakes, men jeg vil nu mene, at de også laver nogle virkelig lækre og smagfulde cup cakes. Hvis du er fan af Sex and the City, så er det også lige rundt om hjørnet fra bageriet, at du finder trappen op til Carries lejlighed på 66 Perry Street.

Carlo’s Bake Shop i Hoboken. Har du set tv-programmet Cake Boss? Hvis ikke, så er dette bageri nok temmelig ligegyldigt. Har du derimod fulgt med i Buddy og hans italienske families liv i det lille bageri i Hoboken, så bliver du nødt til at forlade Manhattan for en stund og tage toget over til New Jersey. Selvom Carlo’s Bake Shop i dag findes over alt i USA, så er det i dette lille bageri, at det hele startede. Det kan godt betale sig at komme i god tid, for køen er lang allerede inden butikken åbner. Da jeg besøgte bageriet for efterhånden en del år siden, var jeg så heldig at have en lokal med. Det betød, at vi kom foran i køen, da butikken havde en politik om, at lokale ikke skulle vente i “turistkøen”. Det var Carlo’s søster, der stod i døren og holdte styr på, hvornår der var plads til nye kunder i butikken og Carlo’s mor, der stod bag kassen. Alt var kaos i den lille bitte butik, men har du set bare et enkelt afsnit af Cake Boss, så ved du jo, at det er stilen i den højtråbende familie.

Har du en favorit cup cake-shop i New York, eller har du fundet et af de åbenbart mange cup cake shops, som er åbnet i Danmark, må du meget gerne skrive det i kommentarene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - MicMic