Ansøgning og ansættelse - Spies

Ansøgning og ansættelse – Star Tour

Så er vi nået til sidste del af min lille trilogi om ansøgningsprocedurerne hos nogle af Danmarks største charterbureauer til jobbet som guide. Du kan læse de forrige indlæg her: Atlantis Rejser og Spies. Denne gang handler det om Star Tour.

(Allerplus.dk)

Star Tour søger guider hvert halve år via deres hjemmeside. Ansøgningen sendes via deres hjemmeside, hvor der også er en række spørgsmål, der skal besvares. Herefter modtager du en bekræftelse på din ansøgning samt links til en personlighedstest og en servicetest. Bliver disse besvaret tilfredsstillende, så kan du komme i betragtning til rekrutteringsdagen. Disse tests er ret simple, hvis du ellers er et forholdsvis udadvendt og serviceminded menneske.

I mailen, der oplyser om at du har “bestået” disse tests, står der, at du vil blive ringet op til et telefoninterview, det blev jeg dog aldrig. Jeg modtog bare pludselig en mail med invitation til rekrutteringsdag. Jeg kunne selv vælge dagen ud fra en periode på halvanden uges tid.

Til Rekrutteringsdagen fik vi informationer om firmaet og jobbet. Derefter skulle vi hver især præsentere os selv ud fra nogle fastlagte spørgsmål. Vi var en gruppe på 19. Jeg var den eneste med guideerfaring. De fleste var nyklækkede studenter, eller havde været på arbejdsmarkedet et par år. Jeg var ikke den ældste, hvilket jeg ellers havde regnet med. Der var to, der var ældre end mig, så deres interesse spænder vidt. Vi var i øvrigt ca. 700 danske ansøgere, 180 blev kaldt til samtale og 50 ville blive ansat!!!

 (startour.dk)

Efter præsentationerne kom vi ud i grupper, hvor vi fik nogle forskellige opgaver, der skulle løses og præsenteres for de andre grupper. De havde ikke noget med guidejobbet at gøre, men lagde vægt på service og samarbejde. Efterfølgende var der frokost og personlige samtaler, så der var nogle timers ventetid. Da du sidder og spiser frokost i Star Tours lokaler, er det virkelig vigtigt, at du hele tiden er på, udadvendt og social med de andre. Det ser ikke godt ud, hvis du sidder i et hjørne og hører musik for dig selv eller konstant tjekker din telefon. Alle var nervøse til de personlige samtaler, men du skal stadigvæk kunne socialisere selvom du er nervøs. Jeg kom rigtig godt ud af det med de andre og hyggede mig meget i de timer, vi ventede.

Ca. en uge senere fik jeg en mail, hvor der stod, at jeg var kommet på en stand by-liste. Jeg troede egentlig, at de skrev sådan for at sikre, at de havde nok guider, hvis nogen sprang fra. Så havde de jo ikke sagt nej til nogen endnu. Men sådan fungerer det ikke, for senere fik jeg en mail, hvor jeg blev tilbudt en plads til næste sæson, da de ikke havde flere pladser i den kommende sæson. Så kommer man på venteliste, så ryger man videre til næste sæson.
Sådan var det ihvertfald for mig. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at alle kommer videre, proceduren kan jo ændre sig.

Fem måneder senere modtog jeg langt om længe en officiel mail, der bød mig velkommen til jobbet og det er der, jeg står nu. Jeg har selvfølgelig takket ja, da Star Tour i mine øjne er Danmarks mest interessante og prestigefyldte charterbureau.
Star Tour har nedlagt deres guideskole og vi skal derfor som de første trænes via et e-learning system på nettet. Det bliver sikkert både spændende og udfordrende at være prøvekaniner på det!

(Standby.dk)

Det var min lille ansættelse-serie. Har du nogle spørgsmål om jobbet eller ansøgningsprocedurerne, så spørg endelig. Det er ikke sikkert, at jeg kan svare, men jeg kan da prøve 🙂 Ellers er du velkommen til at følge med i tiden fremover, hvor det hele kommer til at handle om guidejobbet og det liv, der følger med.

1 kommentar

  • Åårh Stephanie, jeg kommer da til at følge med på din blog 🙂
    Det bliver godt nok spændende når vi rejser ud- hvem ved måske mødes vi på en destination :-))

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ansøgning og ansættelse - Spies