Ventetid...

Ansøgning og ansættelse – Atlantis Rejser

 Jeg bliver tit spurgt, hvordan man får job som guide. Svaret er jo ret enkelt: Du ansøger, som med et hvilket som helst andet job. Jobbet er måske eksotisk, men ansættelsen er meget jordnær. Alligevel vil jeg skrive lidt om mine erfaringer med ansøgning og samtale (og ansættelse) hos tre charterbureauer i Danmark. Der sidder måske nogen derude, der kunne have lyst til at søge selv!

Jeg deler oplæggene op i tre dele, der hver omhandler et rejsebureau.Vi starter med Atlantis Rejser!

Jeg startede hos Atlantis Rejser i August 2010. Min ansøgningsprocess var lidt special, da jeg havde en veninde, der allerede arbejdede hos Atlantis Rejser i Sharm. Under et besøg hos hende, satte hun et møde op med destinationschefen. Efter en kort samtale med hende, fik hun mine kontaktoplysninger og sagde at kontoret i Danmark ville kontakte mig.
Få dage efter at jeg var kommet hjem, modtog jeg en mail, hvor jeg blev bedt om at sende mit CV (ingen ansøgning) hvorefter jeg blev kaldt til samtale. Selve samtalen var en hyggesludder, hvor vi berørte alle fordele og ulemper ved jobbet, forventninger og udfordringer.

Derefter blev jeg kontaktet af et eksternt firma, der tog en personlighedstest på mig med henblik på at erklære mig egnet, ikke-egnet eller måske-egnet. Så vidt jeg ved, bruger Atlantis Rejser ikke længere disse tests, så ansøger du hos dem, så foregår det muligvis anderledes.

Efter en lille uges tid blev jeg ringet op og tilbudt et job. Jeg var så glad, men to minutter senere satte stressen ind, for allerede en uge senere skulle jeg starte træning i København og tre uger senere var der afrejse. Jeg blev tilbudt at udskyde min afrejse, fordi jeg var kommet så sent ind, men jeg valgte at tage af sted som planlagt for ikke at komme i oplæring på destinationen alene.

Det blev starten på min guidekarriere!

Et mindre firma som Atlantis Rejser har ikke lange og indviklede ansøgningsprocesser. Som I kan høre, blev jeg taget ind ad bagvejen. Hold øje med deres hjemmeside. Der slår de ledige stillinger op og send derefter en ansøgning. De har ingen dyr guideskole, man har en uges oplæring i København og tre uger i Sharm. (Bemærk at jeg ikke har arbejdet for Atlantis Rejser siden 2013, så alt er skrevet med forbehold for ændringer)

Har du nogen spørgsmål til guidejobbet eller ansøgningsprocesser, så spørg endelig. Ellers så Stay Tuned for næste indlæg, der vil gennemgå ansættelsesprocessen hos Spies.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ventetid...