Nu med sejlerdag... Og tøj!

Året første sejltur

Endelig endelig ENDELIG har jeg sparket min sejlerkarriere i gang. Dem, der har læst med på bloggen har nok undret sig over, hvor mange sejlerindlæg, det er muligt at skrive, når ikke et eneste af dem handler om selve sejladsen på vandet. Men nu kommer det endelig.

I mandags var vejret med os. Vi skulle have været ude allerede sidste mandag, men vinden kom forkert. Når besætningen er nybegyndere og udsejlingen er uden motor, så må vinden altså ikke komme forkert. Så vi var en skuffet besætning, der tog hjem igen.

Mandag kom vinden (og masser af den) fra den rigtige retning, så vi gjorde båden klar og sejlede ud. Det hele var en smule kaotisk, da vi var lidt for mange i båden, vi havde to ekstra med, og vinden gjorde, at alting skulle ske lidt hurtigere end vores underviser kunne nå at forklare det. Samtidig krængede båden (båden lænede sig til siden) rigtig meget, hvilket gjorde, at man skulle holde godt fast for ikke at falde i vandet. Ok, så slemt var det ikke, men det krævede lidt tilvænning, at denne lille bitte båd lå meget sidelæns rigtig meget af tiden.

Jeg var meget glad for, at jeg besluttede mig for at kaste en masse penge efter noget godt sejlertøj, for der kommer altså en del vand ind over båden i sådan et vejr. En enkel gang var båden helt nede og ligge på siden og der var alt vådt bagefter.

Vores underviser var meget opmærksom på hvordan os, der aldrig har sejlet, reagerede på at båden lå ned. En båd kan ikke vælte og det er vigtigt, at man har det i tankerne, når den ligger sig ned. Føler man, at man har mistet kontrollen over hældningen af båden, så kan man slække ud på storsejlet og så stiller båden sig fint op igen. Det blev demonstreret, så ingen sad med følelsen af, at det var farligt.

Jeg var ikke på noget tidspunkt nervøs, men dog enormt frustreret over, at jeg ikke følte, at jeg kunne følge med. Alt er jo nyt og midt i blæsevejr og bølger, så kan det være svært at få ind i hovedet, at alt dette en eller anden dag bliver lettere.

Men jeg glæder mig til næste uge, hvor vi forhåbentlig får en chance for at komme lidt mere detaljeret ind i det hersens sejlads.

Desværre var vejret ikke til, at der kunne tages billeder på vandet, så I får et fra klubhuset efterfølgende, hvor altid jo ser ret roligt ud.img_9346

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu med sejlerdag... Og tøj!