Friday Findings - Cafe Globen

Året der gik…

Traditionen tro bliver december brugt til at reflektere over årets rejseri. Dette år har i høj grad haft andre prioriteter, hvilket jeg egentlig troede ville gå ud over muligheden for eventyr i udlandet, men når jeg kigger tilbage på året, så er det alligevel blevet til en del. I takt med at rejseaktiviteten daler, så daler aktiviteten jo også på denne blog, men jeg synes alligevel, at I først og fremmest skal se, hvad der har taget så meget af min tid.

Og nu til årets rejser:

Året startede i udlandet. Jeg fejrede nytår i Manchester, da min kæreste skulle arbejde derovre 1. januar. Allerede i januar var jeg også på årets første arbejdsrejse til Stockholm, hvor jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Det ændrede jo alt.

Min første rejse som gravid, var så en weekendtur til Hamburg, hvor jeg skulle til koncert. Heldigvis havde jeg bestilt siddepladser, for trætheden og kvalmen kørte lystigt derudaf.

Alligevel blev det til endnu en spændende tur med arbejdet, denne gang til Krakow i Polen, hvor temaet var koncentrationslejrene Auschwitz og Birkenau. Jeg rejste med en underviser og en gruppe studerende, og selvom jeg havde nok så mange smerter fra graviditeten, så var det en virkelig spændende og lærerig tur. Jeg har i mange år ønsket at opleve Auschwitz, så det var en vigtig rejse.

I maj blev jeg gift og bryllupsrejsen gik til Japan. Endnu en ønskedestination blev krydset af listen. Turen blev planlagt før graviditeten, så vi måtte ændre lidt i programmet, da jeg slet ikke havde kræfter til at køre i det tempo, som jeg ellers havde forestillet mig, men det var en fantastisk tur. Jeg kan anbefale Japan på det kraftigste. Et smukt land med en spændende kultur og en meget venlig befolkning. Det er nemt at rejse i Japan, da offentlig transport fungerer ned til mindste detalje. Selvom de færreste taler engelsk, så er deres hjælpsomhed så stor, at det ikke er svært at kommunikere.

Sommeren i Danmark var jo helt fantastisk, så det at turen ikke gik til varmere himmelstrøg, gjorde ikke noget. Da vi nåede august, var jeg så mærket af graviditeten, at jeg drømte om kulde og regn. Heldigvis skulle vi en uge til England og sejle på de små kanaler i Wales. Her var temperaturen “kun” 15-17 grader og det regnede næsten hver dag. Jeg var lykkelig! Sejlturen i Wales foregik i en såkaldt longboat i et roligt tempo i naturskønne områder med langt til den nærmeste by. Denne tur var også planlagt inden graviditeten, ellers havde jeg nok ikke rejst så sent. Jeg måtte ikke flyve, så vi kørte i bil igennem Europa. Ikke den bedste oplevelse, når man som jeg, hader at køre i bil og i øvrigt var jeg også så højgravid, at jeg ikke kunne andet end at ligge i sengen som en strandet hval. Men vi tager revanche til næste år, hvor vi skal derover og sejle igen.

Lige om lidt skriver vi 2019. Hvordan det år kommer til at se ud, sådan rent rejsemæssigt, er svært at spå om. Desværre kommer min rejseaktivitet til at gå ned, hvilket jo er en naturlig ting, når man bliver “voksen” (læs: får børn og hus) men det gør ondt i mit globetrotterhjerte at måtte indse, at rejser til eksotiske destinationer nok er fortid, men så er det jo godt, at have minderne fra de mange eventyr, som jeg har været så heldig at have oplevet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - Cafe Globen