Friday Findings - Sailing La Vagabonde

9 rejser, du skal på inden du bliver 30

Du behøver ikke hive et år ud af kalenderen efter gynmasiet, for at opleve verden, men der er en del rejseoplevelser, som bare falder mere naturligt, når man er i tyverne. Her er ni rejser, som jeg synes skal tages inden man bliver 30 år. Hvis du har et bud på den 10. rejse, så skriv den i kommentarfeltet.

  1. Backpacking i Asien. Det behøver ikke være seks måneder med rygsæk, men at rejse rundt fra sted til sted på et lavt budget i et land som Asien skal opleves og det er bare nemmere når du er 25 år og ikke er blevet sippet endnu.
  2. Adrenalinsus i New Zealand el. Australien. Kunne det ikke være meget fedt, at kunne starte en rejsefortælling med ”Det var lige som dengang, jeg skydivede i Australien…” Det lyder vildt, eksotisk og farligt… og det gælder om at gøre det, inden du bliver så gammel, at højdeskrækken sætter ind.
  3. Roadtrip i USA. Lej en autocamper og kør ud af Road 66. Dette kan gøres med en større flok venner, som ikke har noget imod at bo på begrænset plads, så længe oplevelserne og underholdningen er i orden. Denne tur kan dog udskydes, da roadtrip er noget, man kan gøre som familie også.
  4. Frivilligt arbejde. Mange forbinder frivilligt arbejde med pasning af børn på et børnehjem i Indien, men mulighederne for frivilligt arbejde er uendelige. Pasning af dyr i Afrika, bygge dæmninger i Sydamerika, undervise i engelsk i Kina, er bare nogle af de klassiske jobs. Det behøver heller ikke betyde, at du river et år ud af kalenderen. Et par måneder og nogle steder endda mindre, kan gøre det. Træd gerne ud af de traditionelle rammer og find et arbejde, der interesserer dig, hvor du kan bruge dine kompetencer og hvor det giver mening for dig at gøre en forskel. 
  5. Bliv guide. Vi møder dem, når vi har købt en all inclusive rejse til Gran Canaria eller Alanya og de står storsmilende udenfor lufthavnen med et klipboard løftet over hovedet. Selvom mange tror, at livet som guide i paradis handler om druk og palmestrande, så skal jobbet ikke undervurderes. Som guide er du alt lige fra vejrvært til krisepsykolog, og ender du i det rigtige firma, så kommer du hjem med kompetencer, som kan bruges resten af livet. 
  6. Tag dykkercertifikat i Thailand (eller et hvilket som helst andet sted syd for Danmark) Denne rejse kan naturligvis kombineres med en af de andre, da det kun tager få dage at få et dykkercertifikat. Måske er dykning ikke noget for dig og så kommer du aldrig til at bruge dit nye certifikat, men du kan også risikere, at du bliver bidt af det og så er det godt nok en skam at tage det så sent i livet, at du allerede har besøgt en masse destinationer, som kunne være røget i logbogen.
  7. Tag med som gast på en sejlbåd. Hvert år valfarter sejlere til eksotiske destinationer med deres både og de har brug for ekstra hænder på båden. Derfor søger de ofte gaster, så her har du muligheden for, at komme ud i verden præcis som Theis og Emil fra Kurs Mod Fjerne Kyster uden at skulle bøvle med et bådkøb. Mange sejlere søger både gaster, der kan sejle og gaster som aldrig har været på en båd, så sejlererfaring er ikke nødvendigvis et krav.  
  8. Bestig MT. Everest eller tag på anden bjergtrekking. Gør noget, der udfordrer dig psykisk og fysisk. Mange rejsebureauer tilbyder trekkingture med både lokale og danske guider, hvilket nemt kan kombineres med backpackerturen igennnem Asien. Mange af disse turer er virkelig udfordrende, men det er samtidig en af de oplevelser, du efterfølgende kan se tilbage på med stolthed.
  9. Det orker jeg ikke. Virker den ovenstående liste en smule for langt ude af komfortzonen, så er der mulighed for at komme ud og opleve verden under ordnede forhold, hvor du ikke behøver stå for planlægningen selv. Flere og flere rejsebureauer tilbyder, ja nogle specialiserer sig ligefrem i grupperejser for unge. Her køber du en færdigpakket rejse, hvor alt er planlagt og sørget for. Går der noget galt undervejs, så er der lokale guider eller rejseledere, der hjælper til. Det bedste er, at du oplever det hele med en gruppe unge på din egen alder, så du kommer hjem både med nye oplevelser og nye venner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friday Findings - Sailing La Vagabonde