Boganmeldelse: Skjulte Perler af Cathrine Thovtrup

10 alternative oplevelser i Japan

Alle kan lave en googlesøgning på, hvad man skal opleve i Japan og alle lister består af nogenlunde de samme seværdigheder. Derfor ser jeg ingen grund til, at gentage, hvad der allerede er sagt. Jeg vil derimod komme med mit bud på ti oplevelser, som enten ikke fremgår af de almindelige lister (i hvert fald ikke de steder, jeg har kigget) eller som med et lille tvist bliver lidt sjovere. De er i vilkårlig rækkefølge…

1. Robotrestaurant i Shinjuku, Tokyo.

Dette er en turistserværdighed, som mange nok går udenom, da den allerede på hjemmesiden fremstår som tacky og dyr. Ja, hele opsætningen omkring restauranten, baren og showet er super tacky, men tro mig, når jeg siger, at det er den sjoveste oplevelse. Du behøver ikke at spise derinde. Faktisk giver det mest mening, hvis du bare køber billetter til showet og bestiller en drink, når du ankommer. Selvom det hedder robotrestaurant, så er det mere et show, der består af flere forskellige forestillinger. De optrædende er dygtige og lever sig ind i historien, som bliver udspillet imellem mennesker og robotter. Det er en fascinerende oplevelse, som overraskede mig ved at være langt mere proffesionel, end den umiddelbart gav indtryk af inde. Hele oplevelsen viser meget godt, hvor skørt japansk kultur kan være.

2. Shibuya Crossing i Tokyo set fra Magnet

De fleste skal nok forbi Shibuya crossing, som er den store fodgængerovergang, der altid optræder i film og på billeder fra Tokyo. Selvom det er sjovt at gå over fodgængerovergangen, som i myldertiden kan lede over tusinde personer over ad gangen, så er det sjovere at se det hele oppefra. Flere cafeer tilbyder udsigt over gadekrydset, men i starten af maj åbnede en observation platform i bygningen Magnet. Det er indtil videre gratis at gå derop. Rygtet siger dog, at der bliver indført betaling, når folk får øjnene op for stedet. Vi havde det næsten for os selv og kunne tage masser af billeder uden at skulle tilkæmpe os en plads. De har en sjov kameraopsætning, som man kan koble sig på via sin mobil og så kan man tage billeder af sig selv via et kamera på taget. Der er anvisninger og personale til at hjælpe med opsætningen. Dog gik det efterfølgende op for os, at vi på alle billederne kiggede op i en lampe i stedet for op i kameraet, men billederne blev nu ret fede alligevel. Det fremgår tydeligt, at vi ikke var der på en travl dag.

3. Governmental building i Tokyo om aften

Udsigten over en storby kan altid tiltrække folk. Derfor har Skytower i mange år været et tilløbsstykke. Vel at mærke et tilløbsstykke, der kostede penge. Derfor er det blevet lidt af en well known secret, at man i governmental guilding, kan komme op på toppen gratis og dermed få udsyn ud over byen, inklusiv det ikoniske Skytower. Mit tip er, at tage derop, når solen er gået ned. Selve bygningen, ja faktisk hele kvarteret, er fuldstændig øde om aften, så stemningen adskiller sig fra det travle Tokyo. Udsigten er fantastisk fra 45.sal (202 meter) og køen er knap så voldsom, som jeg kan forestille mig, at den er om dagen. Der er åbent til kl. 23, så det er alletiders aftenudflugt.

4. Spillehaller i Akihabara

Vi tilbragte en af vores Tokyo-dage i Akihabara. Bydelen, der er kendt for sine store spillehaller, tema-cafeer og mangabutikker. I planlægningsfasen havde jeg svært ved at forestille mig, at vi kunne bruge en hel dag på at kigge på udklædte teenagere, der spiller computer, men det kunne vi faktisk godt. Vi fik forvildet os ind i en af de store spillehaller og prøvede nogle af de forskellige spil. Det var virkelig sjovt, både at prøve selv, men også at observere hvor passionerede japanerne er omkring deres spil. Vi fik også forvildet os ind i en fotoboks, hvor alt foregik på japansk. Både fotograferingen og den efterfølgende redigering. Resultatet blev ret sjovt, selvom vi ikke havde den fjerneste ide om, hvad vi lavede. En sjov souvenir, der kun kostede 400 yen. (25kr)

5. Monkey Park i Kyoto

Jeg er ikke den store fan af oplevelser med levende dyr i Asien. Dog var der noget ved Monkey Park i Kyoto, der fangede min opmærksomhed. Parken er et bjerg, der skal bestiges. Sværhedsgraden afhænger af, hvem du spørger. Jeg gik derop i uge 23 af min graviditet i 25 graders varme med en del pauser undervejs og jeg overlevede. Så kan du selv vurdere, om det vil være hårdt for dig. På toppen er der en fantastisk udsigt udover Kyoto og så er der masser af aber. De løber frit omkring og færdes både på pladsen, hvor de besøgende står, men de har også rig mulighed for at løbe ind i skoven, hvis de ikke gider folk. Man må ikke interagere med dem, da det er vilde aber, som åbenbart kan blive ret aggrassive. Det er muligt at købe foder til aberne i form af bananer og jordnødder. Hvis man vil fodre, skal man gå ind i et bur og række maden ud igennem tremmerne til aberne, som så kravler rundt på ydersiden. Jeg kan meget godt lide tanken om, at det er os besøgende, der bliver sat i bur, hvis vi vil interagere med aberne.

6. Tradionelt Kyotomåltid

Når du er i Japan skal du spise sushi og wagyo-bøffer. Det er i hvert tilfælde anbefalingerne, men hvorfor er der ingen, der nævner et traditionelt Kyotomåltid? Okonomiyaki er lidt som en japansk pizza. Grundingrediensen er æg, mel, kål, vand og dashi, der bliver grillet på en stor stålplade. Ovenpå kan man få lige den slags topping, man vil have, hvad enten det er kartofler, fisk eller kød. Finder du en af de mindre restauranter, sidder du på bedste japanske vis omkring køkkenet og kigger på, at maden bliver tilberedt. De lokale sludrer med kokken imens de hælder den ene øl ned efter hinanden, så stemningen er høj allerede inden maden bliver serveret. Det bliver hurtigt en autentisk oplevelse med et godt måltid mad til en billig penge. Vi spiste på en lille restaurant, der hed Chabana.

7. Spaophold

Et ophold på et såkaldt Onsen, japansk spa, er et must, hvis du vil opleve de lokale traditioner. Japanerne dyrker selv deres Onsen, så det er nemt at komme udenom turistfælderne og finde et autentisk ophold. Vi havde fået anbefalet et sted lidt udenfor Kyoto af et vennepar, som tilfældigt var faldet over det på nettet. Altså udenom alle turistsiderne. Yunohana Resort Suisen ligger udenfor byen Kameoka i et idyllisk bjrgområde. Hotellet består af 13 værelser og formålet med at være her, er at slappe af og komme helt ned i gear. Vi havde to overnatninger og brugte dagene på at spise fantastiske måltider i vores lille private spisestue og sidde i vores open-air kildevandshottub på balkonen. Jeg har aldrig været så afslappet i hele mit liv! Der findes sikkert masser af fantastiske spa-steder, men jeg kan personligt stå inde for dette sted. Serviceniveauet var skruet helt i top, maden var fantastisk og de tog hensyn til både min graviditet og det at jeg er pascetar (vegetar, der spiser fisk) Selvom prisen er høj, så var det alle pengene værd.

8. Massagestole i Yodabashi

En massagestol lyder måske ikke fint nok til at kunne komme på denne liste, men massagestole i Japan skal ikke undervurderes. Dette setop findes sikkert andre steder, men i Yodabashi, som er et kæmpe indkøbscenter, havde de en hel afdeling med forskellige massagestole, som man frit kunne prøve, og det gjorde folk da også. De lokale stod nærmest i kø for at bruge 30 min af deres frokostpause på en omgang massage. Det koster ingenting og kommer man om formiddagen, så er der god plads. Efter nogle lange dage med mange kilometer i benene, skal en omgang massage altså ikke undervurderes.

9. Disneyland

Er Disneyland ikke bare et sted for børn? Den diskussion hører nok ikke til her, men jeg kan godt garantere, at man som voksen ikke føler sig udenfor, hvis man tager til Tokyo Disneyland uden børn. Man føler sig måske en smule udenfor, hvis man ikke er iført matchende disney t-shirts, mickeyøre og en plysbamse under armen. Disneyland er et maskeradebal, som i sig selv gør det til en anderledes oplevelse. Udover en Disneylandpark, der minder om den franske og de amerikanske Disneyparker, så har Tokyo deres egen unikke park, Tokyo Disney Sea. Det er uden sammenligning den smukkeste temapark, jeg har været i (og jeg har været i en del) Har du blot en enkelt dag, eller tænker du, at Disneyland måske bliver lidt for meget en børnepark for dig, så besøg Tokyo Disney Sea.

10. Fushimiinaritaisha templet i Kyoto

Er du i gang med Japanplanlægningen, så ved du allerede, at dette tempel i Kyoto er nummer et på alle lister. Det er templet med 1300 orange porte, der snor sig i lange gange. Vi har alle sammen set billeder derfra og vi vil alle sammen gerne have en selfie med en orange port. Oprindeligt stod Fushimiinaritaisha slet ikke på vores liste, men en ændring i planen gjorde, at vi tog derud alligevel, hvilket jeg er glad for nu. Når du ankommer, så følger du automatisk menneskestrømmen igennem portene. Hvad mange dog ikke ved er, at den første gang af porte, ikke den eneste. Så alle stopper op og tager billeder. Fortsætter du længere ind i templet, så kan du få nogle af de efterfølgende gange helt for dig selv. Mange går nemlig tilbage efter den første del og kommer derfor aldrig så langt. Hvis du har mod på det, kan du også gå på opdagelse i området bagved templet. Her findes flere porte, små altere og den fineste bambusskov. Det allerbedste er, at du har dette område helt for dig selv og så er det faktisk slet ikke forbudt, at færdes der. Der er bare ingen, der gør det.

Bonustip til gravide: Få et graviditetsbadge på stationen.

Vi havde læst et sted på nettet, at man kan få et lille badge som fortæller, at man er gravid. Så skal folk rejse sig for dig i toget og tage ekstra hensyn. Vi spurgte til det hos et rejsebureau i Danmark, men de havde aldrig hørt om det, så vi regnede ikke med, at det fandtes længere. Den første dag på stationen så jeg en plakat, der havde samme logo, som vi havde set på nettet. Alt var på japansk, så vi tog et billede og spurgte i informationsdesken, hvad det var. Vi fik herefter udleveret et lille badge, som jeg satte på min taske. Det blev min redning i overfyldte toge. Folk rejste sig så snart de så mig. Selvom man godt kunne se på min mave, at jeg var gravid, så sprang badget i øjnene på mange, som straks tilbød deres plads. Japanere er regelryttere, så da en ældre mand smed en ung kvinde væk fra sit sæde, så jeg kunne sidde ned, kom hun hen og undskyldte for at hun ikke havde set mig. Der var en kæmpe hensynstagen, som virkede helt naturlig, hvilket var skønt, da jeg aldrig kunne drømme om, at bede folk om at rejse sig for mig, men samtidig havde jeg virkelig brug for at sidde ned.

Har du andre alternative oplevelser, som du har lyst til at dele, vil jeg meget gerne høre dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boganmeldelse: Skjulte Perler af Cathrine Thovtrup