Højt over trætoppene

Museumsrundtur til halv pris

I år blev sommerferien holdt i Danmark, både fordi Corona raser, men også fordi, at når man er blevet husejer, så er der ikke råd til de store eksotiske eventyr… jeg vælger dog at give Corona skylden!

Egentlig var det ikke planlagt, at vi skulle på museumsrundtur, men vi har været heldige at få en del børnefrie weekender og de er blevet brugt på at udnytte regeringens hjælpepakke til landets museer.

Jeg startede i Ishøj med en tur på Arken, hvor man lige nu og frem til 10 januar kan se udstillingen Dyr i kunsten. Udstillingen består af alt fra nuttede kæledyr til husdyr og vilde dyr, både i traditionel form, men i særdeleshed også i utraditionel form. En hest, der hænger ned fra loftet, en elefant, der hænger på hovedet ud fra væggen, en motorcykel og en scooter i nærkamp som en løve og en hjort. Forholdet til dyrene bliver i den grad udfordret. Jeg er ikke voldsomt begejstret for moderne kunst, men jeg tror på, at man af og til skal opsøge den kunst, der i første omgang ikke er ens førstevalg.

Vi tog også en tur nordpå til Rungstedlund og Karen Blixen-museet. Jeg besøgte museet som barn og husker tydeligt hvor fascineret, jeg var af haven. Derfor har det længe stået på min liste, at stedet skulle besøges igen. Det er et virkelig fint lille museum, der fortæller en spændende og unik historie om en meget fascinerende kvinde. Flere af Karen Blixens bøger skal helt sikkert genlæses i nær fremtid.

Tilbage i 2013 brændte Frihedsmuseet og dermed et stykke dansk historie. Heldigvis nåede man at redde en del af museets samling og branden gav motivation og inspiration til en moderne udgave af det ellers meget traditionelle museum og det tror jeg, har givet museet fornyet liv. Museet er lige åbnet i en underjordisk bygning, hvilket jo i sig selv er en fin symbolik for det museet dækker. Udstillingen er moderniseret med lyd, grafik og video. Det er muligt at aflytte telefonsamtaler, forsøge at knække tyskerne koder eller morse til de engelske faldskærmsfly. Stemningen er mørk og dyster, hvilket passer helt perfekt ind i den fortælling, der om noget, har haft en betydning for Danmark.

Vores seneste museumsbesøg tog os en tur til Jylland, nærmere bestemt Horsens Statsfængsel, som i dag rummer museet FÆNGSLET. I de gamle fængselsgange kan man stadigvæk fornemme stemningen og man får lidt fornemmelsen af at træde ind i en tidslomme. Både i cellerne, der beskriver fængslets historie og de fanger, der sad der under og efter besættelsen, men også oppe på den såkaldte rockergang, hvor man isolerede rockerne under bandekrigen, så de ikke generede de andre fanger. I kælderen findes nok noget af det mest fascinerende i fængslets historie, nemlig den 18 meter lange tunnel, som Carl August Lorenzen gravede fra sin celle og ud i friheden tilbage i 1949. En frihed, der kun varede et par dage indtil han blev fanget og fængslet igen.

Sommerferien er ved at være slut. Det er Corona dog ikke, så nu må vi se, hvor længe der går inden turen igen kan gå udover Danmarks grænser.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højt over trætoppene