Drømmen om palmeøerne

Iceland / Niceland del 1.

Island har taget mig med storm! Tænk at en palme-pige som jeg, kunne blive så høj over at bevæge mig rundt i sne og is! Jeg brugte seks dage i Island i forbindelse med en studietur på min arbejdsplads, så vores tur bar præg af et akademisk indhold, der omhandlede klimaforandringer. Selvom jeg ikke selv har studeret hverken geologi, biologi eller noget andet indenfor det felt, så var det ikke svært, at suge oplevelserne til sig.

Ugen i Island startede i Reykjavik, hvor vi tjekkede ind på Foss Hotel. Solen skinnede og gav en fantastisk udsigt udover fjorden, den perfekte start på vores uge. Dagen efter var vi på byrundtur i Reykjavik, som er en super hyggelig lille by. Byen er fyldt med gode restauranter, charmerende bygninger, en flot udsigt til sneklædte bjerge og tonsvis af butikker, der sælger varmt tøj i islandsk uld.

Tirsdag morgen startede vore lille tre dages rundrejse langs sydkysten. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så Island tog sig ud fra sin allerbedste side. Rundt om Island går øens hovedvej, som om sommeren er tæt befærdet af turister. Her om vinteren er den noget mere tom, hvilket man godt forstår, når man ser hvilke mængder is, der falder på øen. Naturen spiller for alvor med musklerne i et klima som Islands, hvilket vi kom til at opleve på helt tæt hold et par dage senere.

Køreturen i bussen blev brugt på at nyde udsigten til bjerge, gletchere og vulkaner, der alle var dækket af et tykt lag sne. Vi gjorde flere stop undervejs, blandt andet ved Jökulsárlon (The Glacier Lagoon) som er et godt eksempel på konsekvenserne af klimaforandringer. Smeltevandet fra gletcherne har dannet en lagune, hvor vandet stille og roligt løber ud i havet. Med sig hiver det store isblokke, der ender langs med stranden. Et fascinerende syn, som solen gavmildt gjorde endnu smukkere.

Vi overnattede i Höfn, hvor vi var så heldige at se nordlys efter mørkets frembrud. Når man oplever nordlys i selskab med 20 amerikanere, så foregår det i et begejstret skrigeri. Jeg må da også indrømme, at jeg måske også skreg lidt for det er jo en vild oplevelse. (Check på den på bucketlisten)

Stay tuned for næste del, der blandt andet omhandler en kæmpe oplevelse og en snestorm. Men først lidt billeder:

Udsigten fra flyveren

img_9060

img_9061

Reykjavik

img_9063

img_9066

img_9073

img_9089

Langs med sydkysten

img_9099

img_9100

The Glacier Lagoon

img_9114 img_9117 img_9120 img_9107

 

4 kommentarer

 • Hej Stephanie

  Først og fremmest tak for en god intro til Island. Det smukke land mod nord har længe været på min og resten af familiens (to voksne og to børn) bucket liste.

  Med lidt god planlægning er det ofte muligt at finde flybilletter hos lavprisselskaberne til rimelige penge – men hotelpriserne huer mig ikke. Synes det virker lidt pebret og kigger man til AirBNB, ved de private typiske også, hvad de skal have for varen.

  Derfor lige denne forespørgsel. Har du nogle tips og tricks til at finde billig indkvartering på øen?

  På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jakob, tak for din kommentar. Desværre må vi nok se i øjene at Island er en dyr destination. Dem, der sidder med hotelbooking på mit arbejde, kæmper med at finde budgetvenlig indkvartering og booker ofte et år i forvejen. Der findes dog nogle hostels, der er en smule mere rimelige i pris. Kex er et af dem, det ligger centralt i Raykjavik og er ikke et hostel i den klassiske forstand. Det kunne være en mulighed. Hvis I rejser i sommerperioden, så er autocamper også en mulighed, dog er priserne for disse også pænt deroppe af. Mit bedste råd er nok, at være ude i rigtig god tid (over et år i forvejen) så I har mulighed for at byde ind på de billigere muligheder inden de bliver udsolgt. God fornøjelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stephanie

   Mange tak for dit gode svar. Hostel – eller tilsvarende – kunne være en mulighed, så jeg må helt klart kigge nærmere på Kex.

   Tak igen 🙂

   Venlig hilsen
   Jakob

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina B.

  Wauv, hvor er det flotte billeder og spændende at læse din beretning👏👍☺️Din video giver mig lyst til, at rejse nordpå og det har jeg ellers ikke haft, er til sol og varme☺️Der ser så smukt ud, må have været en fantastisk oplevelse og tak at du deler den💕

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmen om palmeøerne