Drømmen om palmeøerne

Iceland / Niceland del 1.

Island har taget mig med storm! Tænk at en palme-pige som jeg, kunne blive så høj over at bevæge mig rundt i sne og is! Jeg brugte seks dage i Island i forbindelse med en studietur på min arbejdsplads, så vores tur bar præg af et akademisk indhold, der omhandlede klimaforandringer. Selvom jeg ikke selv har studeret hverken geologi, biologi eller noget andet indenfor det felt, så var det ikke svært, at suge oplevelserne til sig.

Ugen i Island startede i Reykjavik, hvor vi tjekkede ind på Foss Hotel. Solen skinnede og gav en fantastisk udsigt udover fjorden, den perfekte start på vores uge. Dagen efter var vi på byrundtur i Reykjavik, som er en super hyggelig lille by. Byen er fyldt med gode restauranter, charmerende bygninger, en flot udsigt til sneklædte bjerge og tonsvis af butikker, der sælger varmt tøj i islandsk uld.

Tirsdag morgen startede vore lille tre dages rundrejse langs sydkysten. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så Island tog sig ud fra sin allerbedste side. Rundt om Island går øens hovedvej, som om sommeren er tæt befærdet af turister. Her om vinteren er den noget mere tom, hvilket man godt forstår, når man ser hvilke mængder is, der falder på øen. Naturen spiller for alvor med musklerne i et klima som Islands, hvilket vi kom til at opleve på helt tæt hold et par dage senere.

Køreturen i bussen blev brugt på at nyde udsigten til bjerge, gletchere og vulkaner, der alle var dækket af et tykt lag sne. Vi gjorde flere stop undervejs, blandt andet ved Jökulsárlon (The Glacier Lagoon) som er et godt eksempel på konsekvenserne af klimaforandringer. Smeltevandet fra gletcherne har dannet en lagune, hvor vandet stille og roligt løber ud i havet. Med sig hiver det store isblokke, der ender langs med stranden. Et fascinerende syn, som solen gavmildt gjorde endnu smukkere.

Vi overnattede i Höfn, hvor vi var så heldige at se nordlys efter mørkets frembrud. Når man oplever nordlys i selskab med 20 amerikanere, så foregår det i et begejstret skrigeri. Jeg må da også indrømme, at jeg måske også skreg lidt for det er jo en vild oplevelse. (Check på den på bucketlisten)

Stay tuned for næste del, der blandt andet omhandler en kæmpe oplevelse og en snestorm. Men først lidt billeder:

Udsigten fra flyveren

img_9060

img_9061

Reykjavik

img_9063

img_9066

img_9073

img_9089

Langs med sydkysten

img_9099

img_9100

The Glacier Lagoon

img_9114 img_9117 img_9120 img_9107

 

   

1 kommentar

  • Tina B.

    Wauv, hvor er det flotte billeder og spændende at læse din beretning👏👍☺️Din video giver mig lyst til, at rejse nordpå og det har jeg ellers ikke haft, er til sol og varme☺️Der ser så smukt ud, må have været en fantastisk oplevelse og tak at du deler den💕

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmen om palmeøerne