Årets sidste tur på vandet

Hvad sker der på Ærø?

I weekenden pakkede vi bilen og kørte en tur til Ærø… Ikke fordi vi har familie på øen eller skulle noget bestemt derovre, egentlig bare fordi vi gerne ville på roadtrip.

Ideen opstod, da jeg pludselig fik lyst til at besøge Egeskov Slot. Jeg planlægger rejser for andre i forbindelse med mit arbejde, så af og til støder jeg på spændende steder rundt omkring i Danmark og Europa, som jeg gerne vil til. Skotland er pludselig også kommet på ønskelisten!

Så Egeskov på Sydfyn blev målet for en roadtrip, men Fyn i sig selv var ikke eksotisk nok, så vi tog færgen til Ærø fredag aften og tilbragte lørdagen med at vandre og surfe. Det var nok mest min kæreste, der surfede imens jeg snakkede med hestene på folden ved siden af stranden.

Ærø er meget charmerende, selv i gråvejr, med sine små farvestrålende huse og bakkede landskaber. De laver også verdens bedste øl (det er min vurdering, ikke nogen officiel bestemmelse) Jeg er ikke den store øldrikker, men Rises Ærøøl er alle pengene værd. Det betød også, at bilen blev fyldt op med valnøddeøl og julebryg.

Efter to overnatninger på Ærø Hotel, hvor vi med garanti trak gennemsnitsalderen godt ned, kørte vi til Fyn og til Egeskov Slot. Da vi var godt på vej ind i efterårsferien, var der pyntet op til Halloween. De havde godt nok gjort noget ud af det. Hvis du som jeg tror, at Egeskov består af et slot og en slotspark, så kan jeg love dig for, at du bliver overrasket. Du kan uden problemer bruge en hel dag på Egeskov. Der er masser af legeområder til børn og voksne, smukke blomster- og urtehaver, udstillinger af alt fra cykler til store kampfly og selvfølgelig et smukt eventyrslot.

Og så er der labyrinterne, som Egeskov Slot er kendte for. Deres berømte bambuslabyrint er i disse år ved at blive omplantet, så den så ikke ud af meget. Det lykkedes os dog at fare vild i den. Som noget særligt i disse dage, havde de åbnet deres gamle labyrint, der blev plantet i 1700-tallet. Dengang brugte herskaberne labyrinten til at more sig ved selskaber og det er faktisk også muligt at fare vild i den. Man har efterfølgende lukket den for publikum fordi rodnettet ikke kan holde til, at der går så mange igennem. Men man kan altså være heldig og få lov at komme ind i den.

Egeskov Slot var en kæmpe succes… Hele weekenden var faktisk en succes. Det giver fornyet kræfter at komme lidt væk fra hverdagen, så det bliver ikke sidste gang, vi tager på roadtrip.

Så er det tid til billeder… Masser af billeder 🙂

img_0112

img_0119

img_0130

img_0135

img_0136

img_0138

img_0141

img_0148

img_0166

img_0172

img_0175

img_0176

img_0181

img_0183

img_0185

img_0187

img_0193

img_0206

img_0208

img_0217

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets sidste tur på vandet