Vinterferie: Lanzarote

Friday Findings – Into the wild

Denne uges Friday Findings er bogen “Into the Wild” af Jon Krakauer. Det er en autentisk historie om en ung mand, Chris McCandless, der afbryder al kontakt med omverden og som et oprør mod familien og samfundets forventninger til ham, rejser væk uden andre ejendele end det, han har på. Efter to års rejsen rundt på må og få, drager han ind i Alaskas vildnis, hvor han fire måneder senere bliver fundet i en gammel forladt bus, død af sult. Jon Krakauer har fulgt i Chris’ fodspor for at finde ud af, hvor han tog hen og hvem han snakkede med inden han alene gik ind i vildmarken. Var det overhovedet en del af planen, at hans liv skulle ende der?

Lyder historien bekendt, så er det både fordi den blev filmatiseret af Sean Penn i 2007 (En af mine yndlingsfilm) men også fordi historien om Chris McCandless er gået hen og blevet lidt af et fænomen. Hvert år vandrer eventyrlystne rejsende ad den berømte Stampede Trail i håb om at nå frem til bussen og måske få en forståelse for, hvad der drev Chris helt derud.

Hvis du efter at have læst bogen (eller set filmen) er nysgerrig efter at læse mere om McCandless og det eftermægle, han har fået, så kan en hurtig googlesøgning frembringe mange spændende artikler, både af Jon Krakauer som har fulgt op på sin egen historie, men også beretninger fra andre, der kommer med deres bud på, hvad der egentlig skete i de fire måneder, hvor Chris opholdte sig i vildnisset.

Filmen Into the Wild er af og til tilgængelig på Netflix, men lige nu kan den ses på HBO Nordic. Bogen kan selvfølgelig lånes på biblioteket eller købes her.

Hver fredag kommer jeg med en lille anbefaling til at kickstarte weekenden på. Det kan være alt lige fra rejsedestinationer, anderledes oplevelser, rejseblogs, bøger, tips på rejsen og meget mere. Friday Findings er ikke reklamer eller sponsoreret indhold, men udelukkende mine personlige anbefalinger. Rigtig god weekend.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie: Lanzarote